Atractii turistice > Castre romane si cetati dacice > Castrul roman Buciumi - Salaj

Castrul roman Buciumi - Salaj


Descriere
Video
Imagini
Cazare
Localizare
Comentarii
Descriere:

Castrul de la Buciumi, judetul Salaj, a fost un puternic punct fortificat în sistemul defensiv al Daciei romane, asigurând apararea zonei Porolissum. Ansamblul de piatra a fost construit în anul 114 si a fost sediul cohortei a II-a Augusta Brittonum.

Satul, resedinta de comuna Buciumi de pe Valea Agrijului, la o distanta de 26 km de Municipiul Zalau, se afla pe frontiera nord-estica a Imperiului Roman, iar castrul de pe dealul Gradiste se constituie intr-o veriga din salba de castre a Limesului, dintre care, pe teritoriul Salajului se afla cel de la Porolissum, Romanasi, Romita, Jac, Brusturi, Tihau si Sutor (Optatiana).

 Limesul delimita acum 2000 de ani teritoriile provinciei Dacia de zona ramasa neocupata, cea a dacilor liberi.

Teritoriul administrativ al comunei este impanzit de ruinele unor turnuri romane de aparare, raspandite pe dealurile si in padurile din jurul ei.

Profesorul de istorie Nicolae Stirb, de la scoala din Buciumi, se consituie cu placere intr-un ghid avizat pentru toti vizitatorii.

Acces: In centrul comunei aveti un indicator la o intersectie - la dreapta - Sit arheologic - Castrul roman. Mergeti aproximativ 500 m pana intalniti pe dreapta o fantana a satului. Langa fanatana este o carare printr un gard care da intr-o livada, mergeti pe acea carare cam 200 m si ajungeti la ruinele castrului sitaut deasupra satului. De acolo puteti admira si satul Buciumi:) 

 

^ Top


Video:


^ Top


Imagini:


^ Top


Cazare:

In curand.
^ Top


Localizare:


Vizualizati Castrul roman Buciumi pe o harta mai mare

^ Top


Comentarii:

Adauga comentariul tau la aceasta locatie:
Nota: (5=maxim)
Nume:
Email:
Subiect:
Mesaj:
Introduceti numarul din imagine: This Is a CAPTCHA Image


  castru roman din buciumi
Ghid Video Turistic    (Thursday, July 25, 2013)

Da, asa este. Zona este superba iar la castru se realizeaza amenajari speciale pentru accesul usor la obiectiv. Totul inspre binele turistilor:) sa speram:) Multumim pentru vizita si va mai asteptam!

  castru roman din buciumi
petru    (Wednesday, July 17, 2013)

castru roman din buciumi este o zona foarte frumoasa care este in reconstructie pentru vizitatori si turisti

^ Top