Atractii turistice > Rezervatii si atractii naturale > Muntii Tarcu

Muntii Tarcu


Descriere
Video
Imagini
Cazare
Localizare
Comentarii
Descriere:

Muntii Tarcu ocupa regiunea de nord-vest a Carpatilor Meridionali. Suprafata este asemenea unui triunghi dreptunghic.

Limita acestui masiv, catre culoarele depresionare, poate fi urmarita aproximativ de aliniamentul localitatilor Rusca, Fenes, Ilova, Varciorova, Borlova, Var, Magura, Marga si Clopotiva. In partea de sud-est , muntii Tarcu se opresc la Raul Rece, Raul Ses si Raul Mare, care ii despart de muntii Cernei, Godeanu si Retezat.

Masivul Tarcu, cuprins intre cursul superior al Raului Rece, Scheiu si Suculetu, Sucu superior si Raul Lung. Cele mai mari inaltimi sunt proeminentele platformei ce niveleaza masivul, si anume vf.Tarcu-2190m, vf.Bodea-2169m, vf.Caleanu-2190m. In jurul platoului sunt caldarile glaciare Groapa Caleanului si Caldarea Suculetului, in nord, Seiul si Caldarea Izvorului, la sud-est, Mutatoarea,  Groapa, Oboroace si Gropita, in vest.

De pe platourile Muntelui Tarcu puteti admira in intregime Tara Hategului si culmile Retezatului. Puteti culege fructe de padure care cresc cu generozitate sau efectiv sa faceti drumetii pe aceste minunate platouri cu iarba grasa asemeni unui covor pufos. Nu veti regreta!

Va recomandam GHID! si posibilitate de a va deplasa cu Jeep peste tot! Mult mai multe va va putea spune si arata, D-ul FLORIN DELINESCU tel: 0744984613, care este un foarte bun cunoscator al muntilor  si Tarii Hategului!

 
^ Top


Video:


^ Top


Imagini:


^ Top


Cazare:

Pensiunea ULPIA TRAIANA ** - Sarmizegetusa Pensiunea ULPIA TRAIANA ** - Sarmizegetusa
^ Top


Localizare:


Vizualizati Muntii Tarcu pe o harta mai mare

^ Top


Comentarii:

Adauga comentariul tau la aceasta locatie:
Nota: (5=maxim)
Nume:
Email:
Subiect:
Mesaj:
Introduceti numarul din imagine: This Is a CAPTCHA Image


  tara Hategului
Dragos Botea    (Monday, July 09, 2012)

Peisajele sunt superbe, oamenii iubesc natura din jur ca pe copii lor :) De revenit cat de curand pentru a vedea toate minunatiile din tara Hategului. Multumim Phantom Video ! :)

^ Top